Pe 17 august Romania Culinara a organizat primul sau eveniment culinar propriu, impreuna cu Ferma Buna, producatori de oua si carne de preleita din judetul Constanta, si restaurantul Morgan La Dud din Bucuresti.
Meniul degustat a fost compus in intregime din preparate pe baza de oua de prepelita si carne de prepelita. Alaturi de cei care s-au inscris la eveniment precum si de bloggeri culinari, ne-am bucurat de preparate gustoase si bogate in arome pentru toate gusturile.
Evenimentul a debutat cu un bufet cu sapte antreuri de baza cu oua de prepelita urmat de o mica degustare de prepelita cu trei preparate principale fastuoase: prepelita umpluta cu hribi si foie gras servita cu sote de spanac si sos de armangniac, prepelita cu confit de prune si prepelita gatita in suc de portocale servita cu piure de morcovi.


Ouale, precum si carnea de prepelita, au fost puse la dispozitie de Ferma Buna, producatori din judetul Constanta, prezenti la eveniment. Ferma Buna este prima ferma si primul abator de prepelite autorizat din Romania. Este de asemenea singura ferma de prepelite din tara autorizata sanitar-veterinar pentru comert intracomunitar si cu un sistem HACCP implementat. Pentru mai multe detalii vizitati website-ul www.oua-carne-prepelita.ro si contul de Facebook www.facebook.com/Ferma.Buna.

Preparatele au fost gatite cu mult suflet si pasiune de catre Chef Eduard Istoc de la restaurantul Morgan La Dud. Pentru mai multe detalii despre restaurant accesati www.facebook.com/morganladud.
Daca detineti o firma de productie culinara sau de servicii culinare si doriti un eveniment organizat impreuna cu Asociatia Romania Culinara, scrieti-ne pe adresa office@romania-culinara.ro.